domenica 26 luglio 2015

Biscotti al lime _ Lime Meltaways from "The Martha Stewart Show"





Ingredienti

(circa 36 biscotti):

170 gr di burro a temperatura ambiente


130 gr di zucchero a velo


buccia grattugiata di 2 lime (o limoni)


2 cucchiai di succo di lime


1 bustina di vanillina o 1 cucchiaio di estratto di vaniglia


225 gr di farina 00


2 cucchiai di amido di mais


un pizzico di sale grosso



Lavorare il burro con 40 gr. di zucchero con lo sbattitore elettrico finche' il composto e' leggero e spumoso. Unire la buccia grattugiata di lime, il succo e la vaniglia.


Mescolare la farina, l'amido di mais ed il sale in una ciotola. Aggiungere gli ingredienti asciutti al composto di burro ed amalgamare il tutto a velocita' media.


Dividere l'impasto a meta' formando un rotolo che andra' coperto con carta da forno e messo in frigo per almeno 1 ora.


Preriscaldare il forno a 180 C, tagliare i biscotti con uno spessore di circa mezzo centimetro ed infornare per 13 minuti finche' non sono leggermente dorati.


Coprire i biscotti ancora tiepidi con lo zucchero rimasto. 


Si conservano in un contenitore con chiusura ermetica per 2 settimane!






Ingredients

Makes About 36 cookies :



  • 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsalted butter, room temperature
  • 1 cup confectioners' sugar
  • Finely grated zest of 2 limes (or lemons)
  • 2 tablespoons fresh lime juice
  • 1 tablespoon pure vanilla extract
  • 1 3/4 cups plus 2 tablespoons all-purpose flour
  • 2 tablespoons cornstarch
  • 1/4 teaspoon coarse salt

  • Put butter and 1/3 cup confectioners' sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment, and mix on medium speed until pale and fluffy. Add lime zest and juice and vanilla, and mix until fluffy.
  • Whisk together flour, cornstarch, and salt in a bowl. Add to butter mixture, and mix on low speed until just combined.
  • Divide dough in half. Place each half on an 8-by-12-inch sheet of parchment paper. Roll in parchment to form a log 1 1/4 inches in diameter, pressing a ruler along edge of parchment at each turn to narrow log. Refrigerate logs until cold and firm, at least 1 hour.
  • Preheat oven to 350 degrees. Remove parchment from logs; cut into 1/4-inch-thick rounds. Space rounds 1 inch apart on baking sheets lined with parchment paper. Bake cookies until barely golden, about 13 minutes, rotating sheets halfway through. Transfer cookies to wire racks to cool slightly, 8 to 10 minutes. While still warm, toss cookies with remaining 2/3 cup sugar in a resealable plastic bag. Cookies can be stored in airtight containers at room temperature up to 2 weeks.

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